dissabte, 13 de juliol de 2013

PEUS DE PORC AMB LLANEGUES


Ingredients (4 persones):
- LLanegues
- Peus de porc (2 sencers partits per la meitat)
- Mongetes cuites
- 2 Cebes
- Alls
-1 Picada
- 1 Tomàquet
- Llaurer
- 1 branqueta d'api
- Brou de pollastre

Elaboració:
- Bullir els peus de porc durant 2 hores amb una ceba, una fulla de llaurer i una branqueta d'api i deixar-los refredar.
- En una cassola, fem un bon sofregit de ceba.
- Mentre, a la ma de morter fem la picada (jo ja la compro al super) amb 4 o 5 grans d'all i sal. Picar-ho tot junt fins que quedi molt desfet.
- Escalibem un tomàquet per treure-li la pell. I l'afegirem a la picada.
- Afegim una mica d'aigua a la picada i un polsim de farina per espessir i remenar.
- Barrejem tot be i ho afegim al sofregit de ceba.
- Afegim sal i deixem que faci xup xup uns 5 minuts.
- Afegim 1 got de brou de pollastre i deixem que torni a bullir 5 minuts més.
- Afegim les llanegues i courem durant 5-10 minuts.
- Afegim les mongetes i els peus de porc.
- Ho deixerem coure tot junt 10-15 minuts mes a foc lent.
- Si falta caldo, afegir-ne una mica.
- Servir ben calent.

MANDONGUILLES AMB CAMAGROCS I ROSSINYOLS



Ingredients (4 persones):
- 4 mandonguilles per persona (es poden fer del que es vulgui: vedella, porc, pollastre, ...)
- 1 ceba
- 1/2 pot tomàquet natural triturat
- 1 gra d'all
- pèsols
- bolets (en aquest cas: camagrocs i rossinyols).
- aigua
- una mica de farina
- 1 pastilla de caldo de pollastre

Elaboració:
- Sofregim els bolets i apartem en un plat. Conservar també l'aigua que deixen (donarà gust al plat).
- Fem el sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet.
- Afegim la pastilla de caldo de pollastre i deixar que acabi de sofregir.
- Afegim les mandonguilles i les rostim una mica amb el sofregit.
- Posem aigua a la cassola fins que cobreixi les mandonguilles i deixem que començi a fer xup xup.
- Afegim els pèsols (al gust de cadascú).
- Amb el foc ben lent, deixem durant mitja hora que faci xup xup.
- Afegim els bolets i deixarem que redueixi be l'aigua durant mitja hora o tres cuarts mes.
- Servirem ben calent.


Ingredients (per 4 persones):
- 2 cuixetes de pollastre per persona
- 2 cebes grans
- 2 tomàquets madurs grans
- 2 o 3 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- oli
- 1 got de conyac o de vi (el que es tingui a ma)

Elaboració:
- Posem un bon raig d'oli a la cassola (que cobreixi tota la cassola) i l'escalfem.
- Disposem tots els ingredients en cru a la cassola.
- Prèviament hem de salpebrar les cuixetes.
- Tirem per sobre del pollastre i les verdures el got de conyac o vi.
- Tapem la cassola i ho deixem a foc lent, que es vagi rostint.
- De tant en tant, donem voltes al pollastre perque es rosteixi de tots cantons.
- Pararem el foc quan el pollastre estigui ben daurat i s'hagi consumit tot el liquid.
* Si ho servim al dia següent, calentar-ho a foc ben lent durant uns 15 minuts, perque si no, es podria cremar.

ESPATLLES DE CONILL A L'ORENGA


Aquest és el nostre dinar d'avui. És un plat molt senzill i es fa tot sol al forn. Així que pots aprofitar per fer altres coses mentre es cuina.
A la tots ens agrada molt i queda molt tendre. Us animo a que ho proveu!!!

Ingredients (per 4 persones):
- 2 espatlles de conill per persona
- Orenga (també es pot fer amb herbes provençals)
- Sal
- Oli
- Aigua
- Mig got de Vi blanc o conyac

Elaboració:
- Poses en una safata que pugui anar al forn totes les espatlles.
- Les salem bé.
- Afegim un raig d'aigua.
- Tirem per sobre el vi o el cognac.
- Ho reguem tot amb força oli.
- Espolvorejem les espècies per sobre. Se n'hi ha de posar bastant, que es vegi cobert d'espècies.
- Ho posem al forn a 150-180º (depen del forn) durant 1 hora i mitja.
- Durant la cocció anar tirant el suc per sobre perque es faci com una costra.
- Quan el conill ja estigui bastant daurat, apaguem el forn, pero deixarem el conill a dins fins a l'hora de servir.
- S'ha de servir ben calent i es pot acompanyar del que es vulgui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada