dissabte, 13 de juliol del 2013

PASTIS DE XOCOLATA AMB TARONJA



Ingredients per la base:
- 1 taronja ben grossa o 2 petites
- 3 ous
- 300 gr de sucre
- 250ml de oli d'oliva suau (encara que a la recepta posava de girasol, pero jo no el faig servir mai)
- 100 gr de xocolata negra troçejada i fosa
- 25 gr de cacao en pols
- 250 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura en pols

Ingredients per la cobertura:
- 200gr de xocolata negra trocejada
- 225ml de nata per montar
- taronja confitada i ensucrada per decorar

Elaboració:
- Punxem la taronja i la bullim en aigua durant mitja hora.
- Després la triturarem, treient abans les pipes, tota sencera, fins que ens quedi un puré i deixem arrefredar.
- Precalentem el forn a 180º i untem amb mantega el motllo rodó.
- Batirem lleugerament els ous, amb el sucre i l'oli.
- Poc a poc, incorporarem el puré de taronja i la xocolata fosa, ja freds.
- Afegirem el cacao, la farina i la llevadura i ho batrem bé amb les barilles.
- Ho posarem al forn uns 45-50 minuts. Ho punxarem per veure si està cuit.
- Ho posarem a sobre d'una reixeta perque es refredi.
- Per preparar la cobertura: posem la xocolata a desfer en un cassó juntament amb la nata i ho farem bullir.
- Remouse fins que estigui homogeni.
- Deixem arrefredar (minim una hora) i ho extendrem per sobre del pastis.
- Ho posarem a la nevera perque cualli i a ultima ho decorarem amb la taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada