dissabte, 13 de juliol de 2013

                      MINI RECEPTES                        

Pollastre escabetxat

En una cassola a foc lent poseu-hi l’oli, el vinagre i el llorer una estona perquè s’aromatitzi l’oli. Afegiu-hi el pollastre trossejat i salpebrat, la ceba tallada gruixuda, la cabeça d’alls i els tomàquets partits per la meitat. Afegiu-hi aigua si no queda tot cobert. Deixeu que arrenqui el bull i desprès abaixeu el foc molt lent i deixeu-ho coure amb la cassola tapada fins que el pollastre sigui tou. ...

Carns

Truita de crostillons

Fregiu la cansalada tallada a daus petits, fins que quedin secs. Aparteu el greix sobrant. Bateu els ous amb sal, afegiu-los a la paella i feu la truita. ...

Ous

Guatlles a la brasa

Netegeu les guatlles i obriu-les per la meitat. Salpebreu-les i unteu-les amb oli d’oliva. Col•loqueu les meitats de les guatlles de manera que la part exterior toqui les graelles. Coeu-les amb les brases a temperatura moderada, tombant-les d’una banda i l’altra fins que quedin daurades i cruixents. ...

Carns

Ànec amb salsafins

Salpebreu i enrossiu l’ànec en una cassola i reserveu-lo. A la mateixa cassola feu el sofregit de ceba i tomàquet. Afegiu l’ànec, mulleu-lo amb aigua i deixeu-ho coure lentament. Peleu els salsifins, i talleu-los a trossos d'uns 5 cm i escaldeu-los. Afegiu-los a la cassola mitja hora abans d’acabar la cocció, juntament amb la picada deixatada amb vi ranci. ...

Carns

Conill amb fredolics

Enrossiu el conill trossejat i salpebrat en una cassola amb oli i llard, amb el llorer i la ceba. Flamegeu-ho amb el brandi, afegiu-hi aigua i deixeu-ho coure. A mitja cocció afegiu-hi els fredolics saltejats amb una mica d’oli i la picada deixatada amb una mica de suc de la cocció. Deixeu-ho coure tot junt a foc lent fins que el conill sigui tou. ...

Carns

Peus de coder amb cama-secs

Bulliu els peus amb la ceba tallada a juliana, la pastanaga, el porro, llorer, julivert, 2 grans d’all sencers, pebre, els claus d’espècia i sal. Escorreu-los, enfarineu-los, fregiu-los en una cassola amb oli i reserveu-los. En el mateix oli feu un sofregit la resta de les cebes i els alls, i el tomàquet. Quan estigui ben concentrat tireu-hi el vi i deixeu-lo reduir, afegiu-hi una cullerada de farina, remeneu-ho i afegiu-hi el peus. Tot seguit incorporeu-hi els cama-secs, una mica de brou de la cocció dels peus i la picada, i deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts. Poseu-ho a punt ...

Carns

Estofat de tocino

En una cassola poseu la carn de porc, un raig d'oli, la cabeça d'alls, les herbes, el vi ranci, una mica de sal i aigua que cobreixi. Tapeu la cassola i deixeu-ho al foc molt suau unes 3 hores, tot sacsejant-ho de tant en tant perquè no s’enganxi. Quan faltin uns 20 minuts per acabar la cocció afegiu-hi les patates senceres i la picada desfeta en un raig d’aigua. Poseu-ho a punt de sal. ...

Carns

Crancs de riu

Feu un sofregit amb la ceba, l’all, la farigola i el tomàquet en una cassola amb llard. Quan estigui ben cuit, afegiu-hi els crancs i el vi i deixeu-ho a foc fort durant 5 minuts. Afegiu-hi aigua si cal. ...

Peixos i mariscs

Anxoves confitades

Traieu el cap i la tripa del seitó, poseu-lo en una gibrella i cobriu-lo amb sal. L’endemà, col•loqueu els seitons en pots de vidre, alternant-los amb capes de sal. Quan estiguin ben posats, cobriu-lo amb sal i el suc colat que han deixat anar en el gibrell. Poseu-hi un pes al damunt i guardeu-los. Al cap de 24 hores, és convenient, reomplir el pot amb més seitons. Deixeu-ho que és confitin de 6 a 8 mesos. ...

Peixos i mariscs

Cargolada de bacallà amb patates

Enfarineu i fregiu lleugerament el bacallà en oli ben calent. Feu un sofregit en el mateix oli amb les cebes, els alls i els tomàquets. Afegiu-hi les patates i aigua que cobreixi, i a mitja cocció hi tireu els cargols, els ous durs i el bacallà. Deixeu-ho coure tot junt i al final afegiu-hi l’allioli negat amb el suc de la cocció. ...

Cargols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada