dissabte, 13 de juliol del 2013

GALETES DE TONYINA


Ingredients:- 150gr de mantega amb 100 gr n'hi ha prou
- 2 llaunes de tonyina
- 150gr de farina de reposteria
- 6 gr de llevat
- 1 rovell d'ou amb una mica d'aigua per pintar

Elaboració:- En un bol posarem la farina tamissada i la tonyina.
- Barrejem tots els ingredients amb una forquilla.
- Afegim la mantega a temperatura ambient i amassar amb les varilles i després amb les mans.
- Posarem una mica d'aigua natural fins que ens queda una massa sense grumolls i que no se'ns enganxi als dits. Si fa falta, afegir una mica mes de farina.
- Tapem la massa amb paper film i la posem a la nevera durant 2 o 3 hores. També es pot fer el dia anterior.
- Quan les volguem enfornar, extenem la massa amb el corró i amb els talla pasates fem les galtes.
- Posar-les a la safata del forn sobre un paper vegetal / de forn, i pintar-les amb el rovell de l'ou batut.
- Decorar-les al gust. Jo ho vaig fer amb llavors de sèsam i d'amapola.
- S'han de coure al forn (prèviament escalfat) a 180º durant 10-15 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada