ESTOFAT DE VEDELLA AMB ROVELLONS
Ingredients
- 1 kg de vedella
- 1/4 kg de rovellons (jo els he posat en conserva, pero millor frescos)
- 1 ceba mitjana
- 1/2 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets madurs
- 1 gotet de conyac
- 1 gotet d’anís
- 1 culleradeta de nou moscada
- 1 canó de canyella
- sal, pebre negre i oli
- 1 fulla de llorer
- 4 grans d’alls
- 1 branca de romaní
- 1 branca de farigola
- caldo de pollastre i verdures
- Per a la picada:
- ametlles
- avellanes
- pa torrat
- 1 gra d’all
- julivert
- un raig de conyac
Elaboració
- A la cassola amb l’oli calent poseu-hi el trossets de vedella salpebrat, els alls i el conyac i sofregiu-ho durant uns 15 minuts a foc mig.
- Quan la carn estigui rossa, afegiu-hi la ceba, els tomàquets, el pebrot i la pastanaga, tot pelat i tallat a trossos, i remeneu-ho bé.
- Després hi posem el romaní, la farigola, el llorer, la nou moscada i la canyella. Tapem la cassola i ho deixem coure tot junt durant 45 minuts.
- Per últim i afegirem la copeta d’anís, ho remenem i ho cobrim amb el caldo. Ho tornem a tapar i ho deixem coure una hora més a foc baix.
A continuació, retireu la carn de la cassola, poseu les verdures i el suc en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador xinès, torneu-ho a posar en una cassola neta juntament amb la carn de senglar i els rovellons, i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més.
- Per fer la picada, posem en un morter les ametlles, les avellanes, el pa torrat, l’all, el julivert picat i el conyac i ho triturem amb la mà de morter.
- Finalment, afegim la picada a la cassola, ho remenemi ho deixem fent xup xup 10 minuts més.
* Servir calent.
A continuació, retireu la carn de la cassola, poseu les verdures i el suc en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador xinès, torneu-ho a posar en una cassola neta juntament amb la carn de senglar i els rovellons, i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més.
- Per fer la picada, posem en un morter les ametlles, les avellanes, el pa torrat, l’all, el julivert picat i el conyac i ho triturem amb la mà de morter.
- Finalment, afegim la picada a la cassola, ho remenemi ho deixem fent xup xup 10 minuts més.
* Servir calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada