dissabte, 13 de juliol del 2013

ARRÓS CALDÓS DE GAMBES, ESCAMARLANS I SÈPIA



Ingredients (4 persones):
- 16 Gambes de platja (4 per persona)
- 12 Escamarlans (3 per persona)
- 2 Sèpies blanques
- 1 ceba gran
- un got de cognac
- Pimenton dolç
- Pebre molt
- Arrós (1 grapat per persona+1 de regal)

Elaboració:
- Fregim la sèpia, previament enfarinada amb força oli.
- L'apartem i en el mateix oli, fem un bon sofregit amb la ceba. La ceba millor que estigui com un puré per facilitar després la feina.
- Mentre, pelem les gambes i els escamarlans en cru. Reservem tots els caps i potes en un plat, i en un altre plat, els cossos.
- Quan la seva estigui ceba rosseta, afegirem totes les closques de les gambes i escamarlans. Ho sofregirem una mica.
- Li tirarem el got de cognac i deixarem reduir una mica.
- Quan estigui tot ben barrejat, hi afegirem aigua (2 gots per persona), i ho deixarem bullir durant 30 minuts.
- Quan hagi passat el temps, colarem el caldo aixafant tots els caps i closques, perque treguin la substància, per un colador xino.
- Posarem el caldo a bullir, i quan arrenqui el bull, afegirem 1 grapat d'arrós per persona, i un de regal.
- Afegirem tots els cossos del peix i la sèpia, i ho deixarem a foc mig durant 15 minuts.
- Quan hagi passat el temps, el pararem i deixarem que covi mentre fem el pica pica.
* És important tirar l'arrós i el peix a última hora, perque no es vegui tot el suc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada